Futóverseny miatt közlekedési változások a fővárosban

2021.07.28. 17:05

A Generali Night Run Budapest futóversenyt szombaton este és éjjel rendezik a Várkert Bazár környékén, ezért közlekedési változások lesznek a környéken, közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel.

A verseny előkészítési, bontási munkálatai és a rendezvény biztonságos lebonyolítása miatt július 31-én, szombaton 14 órától augusztus 1-jén, vasárnap hajnalig lezárják a Várkert rakpartot.

A Palota úton, a Hunyadi János úton sem lehet közlekedni, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér és a Clark Ádám tér forgalmát is.

A lezárás érinti a közösségi közlekedést is, a 19-es villamos szombaton 14 órától üzemzárásig két szakaszon, a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve a Kelenföld vasútállomás és a Rudas Gyógyfürdő között közlekedik, a 41-es villamos pedig módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.

A 105-ös busz módosított útvonalon, a Várkert rakpart helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton jár, nem érinti a Várkert bazár és a Clark Ádám tér megállókat.