Részegen, hangtompítóval, vadászati tilalom alatt lőtt őzbakot Győr környékén

2021.07.29. 21:47

Győr környékén egy 50 éves férfi vadászati tilalom alatt lőtte ki a vadat tiltott vadászati eszköz, hangtompító használatával. Az őzbakot – akkor még kiskorú – unokájával el is lopták. 

A férfit három bűncselekménnyel, orvvadászattal, lopással és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség. Immáron 18 éves unokájával szemben az ügyészség az eljárás megszüntetéséről határozott.

 Az ügyészség vádiratának tényállása szerint a vadászati képzettséggel rendelkező férfi, aki 

egyetlen vadásztársaságnak sem tagja, idén januárban sör és pálinka fogyasztása után, közepes-súlyos fokú alkoholos befolyásoltság mellett ült be az autójába, melyet – akkor még – 17 éves unokája vezetett.

Az autó hátsó ülésén volt a férfi engedéllyel tartott kispuskája, melyre korábban tiltott vadászati eszközt, hangtompítót erősített.

Mikor megpillantotta a három legelő őzet, a férfi az unokáját az autó leállítására szólította fel, magához vette a lőfegyverét és az autó jobb első ajtajának támasztva lelőtt egy őzbakot annak ellenére, hogy az vadászati tilalmi idő alatt állt.

A 350 ezer forint értékű őzbakot a férfi az unokája segítségével hazavitte, ahol azt kizsigerelték. Ekkor érkeztek meg hozzájuk a rendőrök. A férfi a cselekmény elkövetését elismerte. Vele szemben a halmazati szabályok szerint hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni

– közölte dr. Takács Péter megyei főügyész a Kisalföld beszámolója szerint.  • Tippek
  • Bankszámla