Nem baj, ha nem igaz a kosztümös film, fő a pozitív nemzeti önkép

2021.07.31. 13:16
Egy negatív önképpel rendelkező nemzet bukásra van ítélve.

Fontos, hogy a magyar történelemből ne csak a tragédiákra és a vesztes küzdelmekre emlékezzünk – hívta fel a figyelmet a Karc FM-ben Hetzmann Róbert, a Magyar Patrióták Közössége Egyesület elnöke.

Véleménye szerint az elmúlt ezer évben sokkal több volt a siker, mint a kudarc. Arra figyelmeztetett, hogy ha nem saját magunk dolgozzuk fel a történelmünket, akkor ezt mások fogják megtenni a magyarok helyett, olykor torzítva a valóságot. A nagy sikerrel futó külföldi kosztümös filmek szerinte jó példái annak, hogyan tudja egy-egy nemzet a saját kultúráját és a saját narratíváját terjeszteni, még ha az nem is fedi a valóságot.

Hetzmann Róbert szerint itt az ideje, hogy véget vessünk a szellemi gyarmati létnek, és megvizsgáljuk, melyek azok az események, sarokkövek, amelyek befolyásolták a jelenünket.

Ha egy nemzet önképe negatív, akkor az a nemzet bukásra van ítélve. Az amerikai nemzetkép például hihetetlenül pozitív, noha az amerikai patriotizmus mostanra vált akadályává a globalista elképzeléseknek.

A Patrióták által indított Ősök és Hősök sorozat a videómegosztó portálon érhető el. Az első rész az 1956-os forradalom körülményeit dolgozza fel, de a későbbi részekben szó lesz világháborús csatákról, középkori győzelmekről, illetve az államalapítás időszakáról is.  • Hírek
  • Személyi kölcsön