Századvég: Karácsony Gergely elutasítottsága magasabb, mint az ellenzéki összefogásé

2021.08.03. 12:56

Karácsony Gergely főpolgármester elutasítottsága nagyobb, mint a baloldali ellenzéki összefogásé – ez derül ki a kormányközeli Századvég közvélemény-kutatásából, amely „kiindulópontként” azt rögzítette, hogy a választók „bizalmatlanul viszonyulnak a balliberális összefogáshoz.” A kutatás eredményét az MTI-nek küldték el.

Állításuk szerint a megkérdezettek több mint fele (54 százaléka) kedvezőtlen véleményt fogalmazott meg az ellenzéki együttműködésről, míg 39 százalékuk pozitívan vélekedik róla.

Megjegyezték ugyanakkor, hogy Karácsony Gergely elutasítottsága nagyobb, mint az ellenzéki összefogásé. A válaszadók 57 százaléka „kedvezőtlen állásponton” van Karácsony Gergelyről, a Párbeszéd politikusával szimpatizálók aránya 37 százalék.

A kormányközeli alapítvány kutatása szerint a pártpreferenciájuk tekintetében bizonytalanoknál jelentős az MSZP-Párbeszéd-LMP kormányfőjelöltjének elutasítottsága, ugyanis csupán 17 százalékuk kedveli a főpolgármestert. Ebben a választói szegmensben azoknak az aránya, akik nem kedvelik Karácsony Gergelyt, 51 százalék.

A kutatás 1000 felnőtt telefonos megkérdezésével készült júliusban.