Balatoni hajózás: már több mint egymillióan utaztak az idei szezonban

D  VG20170415011
2021.08.04. 10:27

Még hetekig, augusztus 29-ig tart a balatoni hajózási főidény, sűrített menetrendi járatokkal, illetve séta- és programhajó-kínálattal, de a 175. jubileumi szezonban máris több mint egymillió utast szállítottak a Bahart személyhajói és kompjai – áll a hajózási társaság közleményében.

A kompszolgáltatás július közepén érte el a félmilliós utasszámot, július végére pedig már a 700 ezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július végére elérte a 300 ezer főt, ami 50 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az idei év eddigi legforgalmasabb napján több mint 17 ezer utast szállított a négy komp a Balaton északi és déli partja között, az átvitt kerékpárok száma pedig közel tízszázalékos emelkedést mutat az előző évhez képest. Júliusban a kompokon szállított utasok száma a korábbi évek csúcsait is meghaladta. A személyhajózás idei legforgalmasabb napján 11 ezren hajóztak. A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód–Badacsony (85 ezer utas utas) és a Siófok–Balatonfüred–Tihany (75 ezer utas) útvonalak.

A Bahart séta- és esti programhajóit eddig összesen 70 ezren választották. A siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta-és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek. 

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A Bahart idén is meghosszabbította a hajózási főidényt, így egészen augusztus 29-ig elérhetőek a sűrűbb menetrenddel közlekedő járatok

Augusztus 29-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23:20-kor indul. Tihanyrévből reggel 7:00-kor indul az első és 23:40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak az átkelőhajók, a forgalom függvényében. 

Augusztus 19-én és 20-án – igazodva a Balaton-parti települések rendezvényeihez – várhatóan 2021-ben is elindulnak a tűzijátéknéző hajók.

(Borítókép: A tihanyi apátság látképét és az előtérben haladó vitorlást fényképezi egy férfi a balatonfüredi kikötőből a balatoni hajózási idény első napján, 2017. április 15-én. Fotó: Varga György / MTI)  • Tippek
  • Árfolyam