Vihar, orkán, jég és kánikula jön csütörtökön

2021.08.04. 07:51

Szerdán kezdetben többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, majd délután északon, északkeleten, valamint helyenként északnyugaton lehetnek átmenetileg futó záporok, néhol esetleg zivatarok – írja az Időkép. A napsütést sokfelé zavarhatják gomoly-, illetve vastagabb fátyolfelhők is, és a nyugatias szél is megélénkülhet. Hajnalban 14 és 20, délután 25 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: Időkép
Forrás: Időkép

Csütörtökön viszont már több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására egy hidegfront miatt. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, viharos széllökések és jégeső is kísérheti. Élénk, néhol erős lehet a légmozgás. Napközben 21–32 fok között alakulhatnak maximumok, északnyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb az idő.

Pénteken már sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő gomolyfelhőkből legfeljebb csak északon, északkeleten alakulhat ki egy-egy futó zápor, néhol esetleg zivatar. Élénk, erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Délután 24–29 fokra van kilátás.

A hétvégén napsütéses idő lesz, jelentős csapadék nem várható. Többfelé élénk, néhol erős lehet a szél. Melegszik az idő, vasárnap már sokfelé mérhetünk 30 és 37 fok közötti maximumokat.