Ha tehetik, kerüljék el a röszkei határátlépőt

2021.08.08. 09:07 Módosítva: 2021.08.08. 09:07

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt, a hétvégén a röszkei közúti átkelő csak belépésre használható – közölte a rendőrség honlapján.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen kettő, a Magyarországra érkezőknek négy órát kell várakozniuk.

Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek kettő-, a kilépőn egyórás a várakozás.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gördülékenyebb kezelése érdekében szombaton, illetve vasárnap 7 és 19 óra között csak a belépő forgalom használhatja a röszkei közúti határátkelőhelyet.

Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél, ahol a belépő oldalon kettő-, a kilépőn egyórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak egy órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán ( www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.  • Hírek
  • Hírek