Folyik a hajtóvadászat, szoknyában menekült ötmillióval a budapesti bankrabló

2021.08.11. 07:16

Minden részletében előre megtervezhette akcióját az a bankrabló, aki hétfőn ötmillió forintot vitt el Budapesten egy XV. kerületi pénzintézetből – hívja fel a figyelmet a Blikk.

A pénzintézetben minden hónap 10. napján nagy összeget őriznek, amelyért aznap megy be egy-egy vállalkozó, így a bankrabló, egy férfi joggal számíthatott arra, hogy sok pénzre teheti rá a kezét. Hétfőn öt óra körül ment be a XV. kerületi Kolozsvár utcában fekvő pénzintézetbe, ahol 30-40 percet tölthetett el.Ez rekordnak számít, egy átlagos bankrablás ugyanis csak 90-120 másodpercig tart. Szemtanúk szerint a bankrabló szoknyában és szalmakalapban menekült a helyszínről, az sem kizárt, hogy a rabló busszal érkezett vagy távozottFegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetve követelt pénzt, és bár lövés nem dördült, a sokk miatt a banki  alkalmazottakhoz mentőt kellett hívni. 

A bankrabló után elindították a hajtóvadászatot, amely hétfő óta is tart. A férfit még nem kapták el, de valószínűleg a nyomára akadtak, ugyanis rengeteg térfigyelő kamera van a környéken. Egy FBI által kiképzett túsztárgyaló, Lipták Marcell az Indexnek azt mondta, az elmúlt harminc évben rengeteget fejlődött hazánkban a biztonságtechnika, így ma már szinte elképzelhetetlen, hogy bárki bemenjen a bankba, és csak úgy kipakolja a páncélszekrényt.