Ilyen az egynapos horvát buszos nyaralás

BJASZ20110909001
2021.08.16. 14:17

Egynapos horvátországi nyaralásról tért vissza az a turistabusz, ami vasárnap hajnalban tragikus balesetet szenvedett az M7-es autópályán.

A hír hallatán először a gyász és a részvét kerítette hatalmába az embert, hogy aztán újra elolvasva a fenti mondatot, megütközve tegye fel a kérdést: Micsoda? Mégis, miféle nyaralás lehet ez?

Mert tegyük a szívünkre a kezünket, egy nap alatt sem nyaralásról, sem pihenésről nem beszélhetünk, ha közben oda-vissza meg kell járnunk Horvátországot, hiszen a Budapesttől több mint 500 kilométerre fekvő tengerparthoz autóbusszal ideális esetben körülbelül 6-7 óra alatt lehet elzötykölődni.

Nézzük hát, miféle kikapcsolódást ígér egy ilyen kiruccanás, amelyet kuponos konstrukcióban most egy személynek 18.990 helyett 13.990 forintért hirdet az egyik erre specializálódott weboldal, méghozzá ezzel a hangzatos címmel:

Könnyű nyári csobbanás a Krk-szigeten: buszos utazás Horvátországba az álomszép Baska városába, egész napos fürdőzéssel!

Az úti cél

A nyaralás célpontja tehát Baska, és a városról megtudhatjuk, hogy az egyik legkedveltebb turistacélpont a Krk-sziget déli végén, valamint azt, hogy a nagy történelmi múlttal büszkélkedő település városlátogatásra éppúgy alkalmas mint fürdőzésre, hiszen mintegy harminc strand várja az odalátogatókat. Az ország egyik legnagyobb természetes, védett öblében fekvő városi strand 1999-ben elnyerte a kiváló minősítést jelző kék zászlócskát.

A (tor)túra

A felhőtlen kikapcsolódáshoz szombaton hajnalban fél egykor kell gyülekezni a Népligetben, hogy a résztvevők háromnegyed egykor már robogjanak is Horvátországba. Pihenő 3-4 óránként. Érkezés a reggeli órákban Baska városába. A nyaralás ekkor kezdődik csak igazán, egészen délután hat óráig tart a pancsolás. A résztvevők ekkor búcsút intenek a tengernek, vacsoráznak, majd este 9-kor útra kelnek Budapestre, hogy másnap hajnalban meg is érkezzenek, és otthonukban kipihenjék a pihenés fáradalmait.

Ennyi tehát az ajánlat, amelyet az internetes hagyományok szerint egytől öt csillagig lehet értékelni. 

Cs. Zsófia (Budapest) élt is a lehetőséggel: kommentjében „maradandó élménynek” minősítette a szolgáltatást, amelyet öt csillaggal jutalmazott. 

(Borítókép: strandolók Krk szigetén. Fotó: Jászai Csaba / MTI)