Filmes illemtankönyvet kaptak a magyar vitorlázók

2021.08.23. 18:45
A vitorlázás illemtanával a szakkönyvek és az oktatókiadványok rendszerint foglalkoznak, hiszen ennek a gyönyörű vízi sportnak megannyi írott és íratlan szabálya van. Most azonban egy szélesebb nyilvánosságot elérő, videós formátumban megtekinthető Vitorlásetikettel rukkolt elő a Magyar Vitorlás Akadémia.

A hiánypótló minisorozat előzetese már megtekinthető.

Az alkotók célkitűzése, hogy a vitorlásetikett-gyűjtemény minél többekhez elérjen, illetve az, hogy a vitorlázás kultúráját ápolva minél több hajós tartsa és tartassa be az illemszabályokat. 

A többrészes minisorozat epizódjaiban bemutatják, mit illik és mit nem illik tenni a kikötőbe érkezéskor, kihajózáskor, a nyílt vízen vagy egy idegen kikötőben, a vendéghelyre való betéréskor. 

Szépvölgyi István, a Magyar Vitorlás Akadémia ügyvezetőjének elmondása szerint 

a cél az volt, hogy friss szelet hozzanak, és kreatív eszközökkel nyúljanak a témához, hiszen – ahogy az idei nyár is megmutatta – egyre többen szállnak vízre, és élvezik a vitorlázás szépségét. Ahhoz viszont, hogy valóban élvezettel teljenek a vitorlázás pillanatai, feltétlenül szükséges a szabályok betartása és betartatása, jelen esetben az illemszabályoké. 

A filmben külön hangsúlyt kap a környezetvédelem, valamint az üdvözlés szabályrendszere.