Gyurcsány Ferenc javaslatával kampányol a főpolgármester?

karacsony gergely-03
2021.08.26. 13:25

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere csütörtök délelőtt hivatalos Facebook-oldalán, videós posztban jelentette be, hogy álláspontja szerint a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal kötött megállapodást, ezért javasolja, hogy a fővárosi közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását.

Budapest első embere azt mondta, hogy a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy a vidéki hallgatóknak Budapesten megfizethető lakhatásuk legyen. Hozzátette: a közgyűlés a Diákváros ellehetetlenítése miatt szeptember elsején szavaz az atlétikai vb megrendezéséhez adott hozzájárulás visszavonásáról.

A főpolgármester bejelentése után Gyurcsány Ferenc, az ellenzéki összefogáshoz tartozó Demokratikus Koalíció elnöke és parlamenti frakcióvezetője szintén Facebook-posztban jelezte,

szerdán a fővárosi DK-frakció volt az, amely javaslatot nyújtott be, hogy Budapest álljon el az atlétikai világbajnokság megrendezésétől,

mert a kormány az erre vonatkozó megállapodást megszegte, amikor lemondott a Diákváros felépítéséről. Ma reggel a főpolgármester sietve be is jelentette, hogy bizony akkor így nem lesz atlétikai világbajnokság.

A politikában nincs szerzői jog. Örülni kell annak, ha valamely javaslat támogatókra lel

– jegyezte meg Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány Ferencék javaslata és annak indoklása szinte szó szerint megegyezik a főpolgármester mai bejelentésének tartalmával. 

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció politikusaként a párt hivatalos miniszterelnök-jelöltje, és mint ilyen már összegyűjtötte az ellenzéki előválasztáson való jelöltséghez szükséges húszezer ajánlást. Éppúgy, mint Karácsony Gergely, aki az MSZP–Párbeszéd–LMP jelöltje az előválasztáson. 

(Borítókép: Karácsony Gergely. Fotó: Bánkúti Sándor / Index)