Alapjogokért Központ: elkötelezettek a magyarok a határvédelem mellett

2021.09.06. 15:04 Módosítva: 2021.09.06. 15:13

A magyar társadalom 81 százaléka támogatja, hogy hazánk továbbra is határkerítéssel védekezzen a Magyarországra illegálisan érkező bevándorlókkal szemben – ismertette az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményét a Magyar Nemzet

Az országosan reprezentatív, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint az ország déli részén 2015-ben felépített határzárat tízből nyolc választókorú magyar támogatja a ma is. Mindez azt jelenti, hogy a választókorúak közül a határkerítést és az illegális bevándorlást elutasító kormányzati álláspontot körülbelül 6,5 millióan támogatják. 

A közvélemény-kutatásban azt is megjegyzik, hogy a magyar emberek az Európára nehezedő migrációs nyomás fokozódásra számítanak az afganisztáni NATO-kivonulás miatt.

A megkérdezettek 67 százaléka szerint a közép-ázsiai ország biztonsági helyzetének változása miatt Európa határainál növekedni fog a bevándorlás, míg 14,5 százalékuk úgy gondolja, nem áll be jelentős változás az afganisztáni kivonulás ellenére sem, míg csupán öt százalék vélekedett úgy, hogy a kontinens irányába történő migráció csökkenni fog – zárta közleményét az Alapjogokért Központ.