Vonatozik? Rá sem fog ismerni a megújult InterPicire!

2021.09.15. 11:48
Befejezőzött az első, kívül-belül megújult Bzx mellékkocsi fővizsgálata, valamint két InterPici motorkocsi és az iker Bz motorkocsi járműszerkezeti részének főjavítása a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében.

A két 127-es sorozatú Bz „InterPici” motorkocsin a szakemberek a közeljövőben a nyíregyházi területi műhelyben még a hajtásrendszer, a villamosberendezések és a vezetőfülke karbantartását és javítását végzik el, ezután állhatnak forgalomba a megújult járművek az Észak-Alföldön – közölte a MÁV-Start Zrt.

A következő években további 21 darab InterPici motorkocsi újul meg, felújítják az utasteret, az üléseket újra kárpitozzák, a járműveket teljesen átfestetik, feliratozzák.

Hamarosan elkészül a debreceni területi műhelyben a 136-os sorozatú iker Bz motorkocsi hajtásrendszeri berendezéseinek, villamos berendezéseinek és a vezetőfülke berendezéseinek a karbantartása, javítása is. A motorvonat tervezetten szintén a közeljövőben állhat forgalomba az Észak-Alföldön.

A Bz motorkocsikkal közlekedő mellékvonali személykocsik is kívül-belül megújultak, műszaki felújítások mellett, új üléshuzatot kaptak, amelyek már ismerősek lehetnek a FLIRT, illetve KISS motorvonatokkal közlekedők számára. Az első, új színterv szerint felújított mellékkocsi Balassagyarmatra került, és a térség vonalain teljesít szolgálatot.