Sok a fertőzött diák, karantén alatt a pilisborosjenői általános iskola

2021.09.17. 11:43

Önkéntes tesztelés után derült ki, hogy sok a fertőzött tanuló a pilisborosjenői általános iskolában, így népegészségügyi karantén alá került az intézmény – számolt be az újabb iskolazárásról Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában

Nagy Erzsébet kiemelte, hivatalos információt nem kaptak az iskolabezárásáról, a problémát a szülők, illetve a tanárok jelezték. Amíg más intézményekben a gyerekek ugyan tüneteket mutatnak, tesztelés mégsem történik, azonban a pilisborosjenői iskolában szinte mindegyik gyereket tesztelték a szülők, így derült ki, hogy a tanulók között sok a koronavírusos beteg.

Miután a szülők teszteltettek, és kiderültek a pozitív esetek, kénytelenek voltak járványügyi intézkedéseket is elrendelni

– számolt be a helyzetről Nagy Erzsébet.

két első évfolyamos osztály térhetett vissza az intézménybe, valószínűleg az oda járó diákjai lehettek a gócpont, ahonnan a vírus továbbterjedt az általános iskolában. 

De nem csak ez az egyetlen oktatási intézmény, ahol kötelező karanténba küldték a diákokat. Csütörtökön számoltunk be arról a pécsi iskoláról, ahol egy teljes osztálynak és két pedagógusnak kell otthon maradnia. 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja a Spirit FM-en kitért arra is, hogy rendkívüli szünetet csak az Oktatási Hivatal rendelhet el, holott a járvány előtt az iskolaigazgatók számára is adva volt ez a jogosítvány. A karantén elrendelése a népegészségügyi központ feladata, ez azonban csak akkor lehetséges, ha van tesztelés, de ez hivatalosan az érintett iskolában, és máshol sem történt meg – zárta mondandóját Nagy Erzsébet.