Kegyetlen gyilkost vádol a Fővárosi Főügyészség

2021.09.20. 10:39

Az ügyészség szerint több ember halála szárad egy 46 éves hajléktalan férfi lelkén.

A vádirat szerint 2017 novemberében puszta kézzel ölte meg szállásadóját egy VIII. kerületi lakásban. Egy XIII. kerületi, használaton kívüli épületben pedig egy késsel oltotta ki egyik ismerőse életét tavaly májusban.

A vád szerint több mint 20 alkalommal szúrta meg a férfit azért, hogy az értékeit megszerezze. Egy pár sportcipőt és a férfi ezüst nyakláncát vette el – olvasható a Fővárosi Főügyészség közleménye az ügyészség honlapján.

A férfi késsel egy harmadik férfit is életveszélyesen megsebesített, álmában támadt rá a sértettre. Szakszerű orvosi beavatkozás nélkül az ő halála is bekövetkezhetett volna. A vád szerinti negyedik bűncselekményt szintén 2020 nyarán követte el, ekkor egy angyalföldi áruház előtt ököllel súlyosan bántalmazott egy másik hajléktalan férfit, aki ennek következtében többszörös arc-, illetve állcsonttörést szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több ember, köztük védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét zárja ki.