A járvány népszerűvé tette a túrázást

2021.10.29. 13:45
Nagy foglaltsággal dolgozták végig a nyarat és az ősz elejét is a kisebb falvak vendégházainak üzemeltetői. Rengetegen akartak náluk megszállni, mert a pandémia terjedése szempontjából talán a legbiztonságosabb szálláshelyeknek számítanak. Mégis nagy érvágást jelentett számukra a járvány miatti kiesés.

Két vendégházat vezet társával Bakonynánán a VEOL Veszprém megyei hírportálnak nyilatkozó Pálfi Anna. 

Tavaly a nyári és az őszi időszak után egészen novemberig fogadhatták a vendégeket, de két év alatt összességében így is nyolc hónap esett ki a vendégházaik működési idejéből. Igyekeznek talpra állni, de mostanában azt tapasztalják, hogy 

az őszi foglalásaikat olyanok mondják le, akik elkapták a koronavírust, vagyis országos korlátozás nélkül is visszaesésre számíthatnak.

Azt is megtapasztalták, hogy amint a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozásokat feloldották, elkezdték az emberek a kirándulásaikat megszervezni. Rögtön a nyitás után igyekeztek elfelejteni a bezártság emlékeit. Olyan vendégük is volt, aki tavaly jött volna, azonban elhalasztotta egy évvel a nyaralását.

Tavasszal sokat gondolkodtak azon, hogy felhagynak ezzel a tevékenységükkel, de úgy vélik, a fertőzés terjedése szempontjából a legkevésbé kockázatosak a kis létszámú csoportokat, családokat fogadó falusi vendégházak, amelyeknek a vendégei főleg a szabadban túráznak.

(Via VEOL)