Mindent ellopott, amit meglátott, letartóztatták

2021.11.03. 19:07

Egy hónap alatt sorozatosan követte el a bűncselekményeket egy férfi Makón, aki előbb szeptember 28-án egy hotelből lopott el CD-lemezt, majd egy lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, ezután az egyik makói ház udvaráról ötvenezer forint értékű harci kutyát lopott el – tudatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Az ügyészség arról ír, hogy férfi lopásait kifosztással is kiegészítette, amikor október 21-én az egyik makói presszóban italozott egy ismerősével, ahonnan közösen távoztak. A ivócimbora részeg volt, emiatt elesett, a férfi előbb felsegítette, majd nekitámasztotta egy ház kapujának, és az öntudatlan ittas mellényzsebéből elvette a pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel kétszázezer forinttal együtt. A sorozatot újabb lopásokkal zárta, amikor október 31-én elcsent két biciklit, és lopott egy italboltból is.

A lopások, a garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette, illetve a szökés, az elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt az ügyészség egy hónapos letartóztatást kért a férfire a Szegedi Járásbíróságtól. 

(via Ügyészség)