Éjszaka mínusz 5 fok is lehet, de legalább esni nem fog

2021.11.05. 18:01

Péntek estére-késő estére a déli, délkeleti megyékben is megszűnik a csapadék, és éjszaka az ország északi felén már ki is derül az ég, ugyanakkor reggelre több helyen képződhet köd és rétegfelhőzet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. 

A déli megyékben közepesen, illetve erősen felhős égre számíthatunk, estére viszont ott is mindenütt eláll az eső. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában 0 és +6 fok között várható, de

AZ ÉSZAKI VÖLGYEKBEN, FAGYZUGOKBAN AKÁR MÍNUSZ 1 ÉS MÍNUSZ 5 FOK IS LEHET. 

Péntek esti időjárás-előrejelzés
Péntek esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Szombaton délelőtt visszatér a napsütés, a köd és rétegfelhőzet feloszlása után az ország északi felén derült idő várható. Eközben a déli megyékben is csökken átmenetileg a felhőzet, rövidebb-hosszabb időre ott is kisüthet a nap, de délutántól dél felől ismét vastagabb felhőzet érkezhet. Jó hír azonban, hogy csapadék nem valószínű, és a szél is többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Az Időkép arról ír, hogy vasárnap több helyen indulhat párásan, ködösen a nap. Napközben a felhősebb déli tájakon alakulhat ki kisebb eső, zápor, több napsütés északon, északnyugaton várható. Mérsékelt marad a déli-délnyugati szél. Hajnalban mínusz 3 és 5, napközben 9–13 fok várható.

A hétfő felhős, borongós, több helyen ködös idővel indul, kisebb eső, zápor elszórtan kialakulhat, de délután az északi tájakon már kisüt a nap. A minimumok mínusz 1 és 6, a maximumok 8–13 fok között alakulnak.

(via MTI, Időkép)