Vasárnap újra leszakad az ég, hétfőn akár havazhat is

2021.11.06. 21:04

Szombat estére dél felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, borult lesz az ég, ám esővel nem kell számolni; 4 fokig hűl le a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Vasárnap már a sok felhőből csapadék is érkezik, hajnalban még fagyhat, reggeltől már országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég, 

SZÓRVÁNYOSAN ALAKULHAT KI VÁLTOZÓ INTENZITÁSÚ ESŐ, ZÁPOR.

Szombat esti időjárás előrejelzés.
Szombat esti időjárás előrejelzés.
Fotó: OMSZ / met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 14 fok között valószínű, napsütés csak északon, északnyugaton fordulhat elő. Fronthatással nem kell számolni, azonban fejfájás, dekoncentráltság előfordulhat a túlérzékenyeknél, a borús idő miatt a hőérzet csalóka lehet, érdemes rétegesen öltözködni. 

A csapadékban gazdag idő egyeseknél ízületi panaszokat is okozhat, de görcsös panaszok, ingerültség, illetve vérnyomás-ingadozás is kialakulhat. 

Vasárnap délelőtti időjárás előrejelzés.
Vasárnap délelőtti időjárás előrejelzés.
Fotó: OMSZ / met.hu

A közlekedőknek jó ha felkészülnek a vasárnap kora reggeli ködre és az abból fakadó rossz látási viszonyokra, majd

napközben megzavarhatja őket az eső, a napsütés, majd az újra visszatérő csapadékos időjárás.

A csúszós utak miatt kell fokozott figyelemmel vezetni, a már említett figyelemzavarok előfordulása miatt is. 

Hétfőn aligha lesz kedvünk bármerre is indulni, hiszen folytatódik esős, borús időjárás, észak, északnyugat felől egyre nagyobb területen vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, többfelé várható eső, zápor. A legmagasabb északi, északnyugati hegycsúcsokon a csapadék akár hóvá is válhat. Délutántól az ország nagy részében eláll majd az eső, ám helyenként megélénkül az északi, északnyugati szél. A hajnali 0 és 8 fokról 7 és 12 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(via OMSZ, Időkép)