Vonattal vágatta le a lábát egy férfi, hogy pénzt kapjon a biztosítótól

2021.11.08. 18:48

Vonattal vágatta le a lábát egy férfi, ám előtte különböző biztosítókkal kötött magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosításokat – tájékoztatott róla a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Nem jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a férfi, aki különböző biztosítások megszerzése érdekében levágatta a lábát egy vonattal 2014 nyarán. A férfi 2013 novembere és 2014 februárja között több magas kockázati fedezetű élet- és balesetbiztosítási szerződést kötött különböző biztosítótársaságoknál azért, hogy „önmagának egy későbbi időpontban sérülést okozva a biztosítási összegeket felvehesse”.

A csaló 2014. július 30-án egy vidéki vasútállomáson az indító jelzés után szándékosan bemászott egy éppen induló vonatszerelvény utolsó vagonjának utolsó tengelye elé, így

az induló vonat kerekei átmentek a lábain, amelyek olyan súlyosan roncsolódtak, hogy térdtől lefelé amputálni kellett.

A vádlott felesége 2014. augusztus 1-jén bejelentette a káreseményt a biztosítóknak, amelyek többségének egyből szemet szúrt az eset, és csalás gyanúja miatt nem fizettek. A híradásból kiderült, hogy a bűncselekménnyel veszélyeztetett kárérték csaknem hatszázmillió forint.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást, a vádlott büntetlen előéletét, továbbá hogy a csalások kísérleti szakban maradtak. Az ítélettel szemben a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség három munkanap gondolkodási időt kért.

(via Pesti Központi Kerületi Bíróság)