11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Elkezdték helyreállítani a leégett tamási termálfürdőt

2021.11.08. 15:51

Megkezdődött a tamási termálfürdő helyreállítása, azután, hogy november 1-jén leégett a létesítmény tetejének egy része – adta hírül az MTI. 

Az Index beszámolt róla, hogy a Tolna megyei Tamásiban lévő termálfürdő tetőszerkezete kigyulladt november 1-jén. A lángok egy emeleti medence lambériás részénél keletkeztek, majd 500 négyzetméteren pusztítottak. A tűzben senki sem sérült meg, a fürdőt minden vendég időben elhagyta, a kiérkező tűzoltóknak nagy erőket kellett bevetniük, hogy megfékezzék lángokat. 

A létesítmény üzemeltetője, az Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője Sándor Zsolt november 8-án hírül adta, hogy 

elkezdték a romok eltakarítását, és állványokat építenek, hogy a tartószerkezet esetleges károsodását megvizsgálhassák, a kár mértékéről később adnak tájékoztatást.

A fürdő határozatlan ideig zárva tart; a fejlesztési vezető szerint nem zárható ki, hogy néhány hét múlva kinyitják azokat a részeket, amelyek sértetlenül maradtak. Ackermann Zsuzsanna, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője közölte, hogy a tűzvizsgálat jelenleg is tart.

A tulajdonos tamási önkormányzat 2011-ben csaknem másfél milliárd forintos beruházással bővítette és korszerűsítette a létesítményt, amelyet évente több mint százezer vendég keres fel.  • Hírek
  • Bankszámla