Egyre leterheltebbek a mentősök, naponta csaknem négyezer Covid-esetet látnak el

2021.11.11. 19:07

Naponta 3800 és 4000 közötti koronavírussal összefüggő esetet látnak el a mentősök, akik egyre leterheltebbek a növekvő fertőzésszámok és a növekvő betegszámok miatt – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az OMSZ INFÓ legújabb adásában.

Mint mondta, a harmadik hullámhoz közelítő adatok még nincsenek, de folyamatosan növekszik a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is, ez pedig az Országos Mentőszolgálat számára is fokozza a terhelést. Ezzel együtt a mintavételi megrendelések száma is megnövekedett napi nyolc-tízezerre. A szakember szerint az oltottak körének bővítése jelenthet megoldást arra, hogy a negyedik hullám ne legyen olyan súlyos, mint a harmadik volt. 

Az Országos Mentőszolgálat dolgozói felvették a védőoltást, most a harmadik oltás fontosságát hangsúlyozzuk számukra. Az OMSZ-dolgozók januárban az elsők között megkaphatták az oltást, azonban a szakértők szerint a védőoltások négy-öt hónap után veszítenek az erejükből, ezért nagyon fontos a harmadik oltás felvétele 

– fejtette ki a szóvivő, aki arról is beszélt, hogy ugyanígy fontos lenne felkészülni az influenzajárványra is, hiszen a tavalyitól eltérően idén várható ez is, ám ez ellen is van védőoltás, ami elérhető a mentőszolgálatnál.

(via OMSZ)