November végétől már több helyen is korizhatunk a Balatonnál

2021.11.13. 14:47

A hónap végétől, november 26-tól több balatoni város műjégpályái már fogadják a korcsolyasport szerelmeseit. Balatonbogláron, Balatonlellén, Siófokon, Füreden, illetve Szigligeten és Keszthelyen hódolhatnak hobbijuknak a csúszkálásért rajongók –tájékoztat róla a turizmus.com.

Nem csak a korcsolyázás örömét élheti át, aki Boglárra látogat, hanem vizuális élményekkel is gazdagodik, hiszen a Balaton egyik legszebb fekvésű helyén, a Platán strandnál alakították ki a 16x25 méteres műjégpályát, ami eddig a legnagyobb a város történelmében

Éjszakai fürdőzés helyett éjszakai siklást kínál a balatonlellei műjégpálya a település víziturisztikai centrumában. A helyiek büszkén a műjegükre, hiszen itt volt az első ilyen komplexum a magyar tenger partján.

Az északipart egyik ékszerdobozán, Balatonfüreden ugyan valamivel később, december 3-án nyit a város népszerű műjégpályája a Zákonyi-parkban, ám jó nagy területen, mintegy 900 négyzetméteren lehet majd korcsolyázni.

Szigligeten szintén november végén, ám új helyszínen, a Várudvar vendéglő udvarán működik majd az 500 négyzetméteres műjégpályája. A város népszerű várának tövében kialakított jégfelület a sport mellett kulturális élménnyel is párosul.

Keszthelyen a többinél valamivel kisebb, ám annál hangulatosabb kör alakú műjégpálya nyújt majd lehetőség a szórakozásra, amihez hütte is kapcsolódik, ahol pihenhetnek és melegedhetnek a korcsolyázók.