Érdekes időnk lesz

B  OB20211028007
2021.11.13. 17:23

Szombaton a nap hátralévő részében erősen felhős, illetve borult időre lehet számítani, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Több helyen párás, ködös lesz a levegő – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.  

Esőre, záporra a Dunántúlon lehet számítani, északkeleten ónos szitálás lehet. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +7 fok között alakul. Északkeleten lesz a hidegebb.

Vasárnap aztán a ködfoltok nagy része fokozatosan megszűnik. A reggeli órákban és délelőtt a Dunántúlon, illetve az északi, északkeleti megyékben jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt inkább fátyolfelhőkre számíthatunk.

Délután nyugaton és északon is vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. A délelőtti órákban a Dunántúlon szórványosan előfordul eső, zápor, délután ott is egyre kevesebb helyen eshet. Másutt számottevő csapadék nem várható. Néhol kissé megélénkülhet az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Figyelmeztető előrejelzés szombatra és vasárnapra vonatkozóan a tartós, sűrű köd miatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben.

Arról már az Időkép ír, hogy 5 éve ilyenkor a hegyekben több mint 20 centis hó esett. 

(Borítókép: Oláh Tibor / MTI)