A nap ma maximum az ország délkeleti felében lesz látható

2021.11.13. 07:34

Ma is pára és felhők takarják el Magyarországot, egyedül a keleten és délen élők számíthatnak több napsütésre. Nem véletlen, hogy sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat több keleti, északkeleti megyére a tartós és sűrű köd miatt.

A reggeli órákban szükség lesz a melegebb ruhákra, majd lassan melegszik az idő, azonban a ködös, borús, felhős időben a hőérzet erősen csökkenhet.

Szombat délelőtti időjárás-előrejelzés
Szombat délelőtti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Szombaton a ködös, rétegfelhős területek kiterjedése elsősorban a déli megyékben és a keleti határvidéken fokozatosan csökken, másutt azonban nagy területen egész nap borult, párás maradhat az idő. Délután délnyugat felől megnövekedik, megvastagodik a felhőzet, de érdemi csapadék csak késő estétől lehet délnyugaton.

A délire, délkeletire forduló szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton a tartósabban borult részeken 5 és 10 fok között várható, míg a naposabb déli és keleti tájakon 11, 14 fok is lehet. Késő estére 0 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Napközben is jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak délkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. A Dunántúlon elszórtan eső, zápor előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Szombat esti időjárás-előrejelzés
Szombat esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / met.hu

Fokozott figyelmet követel a ködös idő, hiszen ilyenkor a látási viszonyok alaposan megromlanak, ráadásul a nedves útburkolat egyes tájakon le is fagyhat.

Fronthatástól nem kell ma tartani, ám fáradékonyság, ingerültség, rossz közérzet előfordulhat a napfény hiánya miatt, sőt egyeseknél akár ízületi fájdalmak is jelentkezhetnek.