Szanyi Tibor részeg politikusok után kutatna a parlamentben

2021.11.14. 12:10

Az ittas parlamenti politikusok ellen lépne fel az országgyűlésben már nem politizáló Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) miniszterelnök-jelöltje – derül ki a párt szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből.

Szanyi Tibor arra kérte fel Székely Sándort, a párt országgyűlési képviselőjét, hogy „fontolja meg” egy határozati javaslat benyújtását, amely megakadályozná, hogy a képviselők (vagy bárki más) ittasan végezzék a parlamenti munkájukat.

Most már elég sok eset volt, amikor ittasnak tűnő képviselők tartózkodtak, sőt szavaztak a plenáris vagy bizottsági üléstermekben. Ha ezek kivizsgálására eddig nem volt akarat vagy lehetőség, akkor most vegyük elejét! Ittasan sok mindent nem szabad csinálni, de országot vezetni különösen nem!

– állapította meg az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, aki azt szeretné megtudni, van-e lehetőség olyan jogszabályt kezdeményezni, amely az Országházban jelen lévő egészségügyi szolgálatot

felhatalmazza a szúrópróba-szerűen vagy gyanú esetén célzottan végzett alkoholtesztelésre, illetve a gránátvetőkkel is felszerelt parlamenti őrséget néhány jó szimatú, képzett felderítő ebbel kell kiegészíteni.

Mindezt Szanyi Tibor azzal indokolta, hogy a „videobíró” nem elégséges eszköz az efféle esetek felderítésére.

Mivel Székely Sándor nagy egyetértést tanúsított saját párttársával, a felvetés lehetőségeit megvizsgálják.

Legutóbb a fideszes Simonka Györgyről merült fel, hogy illuminált állapotban lehetett jelen a parlamentben, igaz, korábban magát Szanyi Tibort is érte már hasonló vád.