16:00, December 10.
Marokkó 0
Portugália 0
al-Tumama Stadion Negyeddöntő
20:00, December 10.
Anglia 0
Franciaország 0

QR-kódos megállónévtáblák segítik az utasokat Budapesten

2021.11.15. 11:35

Új típusú, QR-kóddal ellátott megállónévtáblákat tesztel a BKK. Az újításnak köszönhetően a kód beolvasása lehetővé teszi, hogy az utazástervező applikáció azonnal megjelenjen a felhasználó mobilkészülékén, így biztosítva a könnyebb és gyorsabb utazást – adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ a közleményében.

A központ beszámol róla, hogy amikor a BKK ügyfelei mobileszközükkel leolvassák a QR-kódot az új névtáblákról, azonnal eljutnak a BKK FUTÁR applikáció felületére, vagy annak hiányában egy weboldalra, amely megjeleníti az adott megállóból induló járatokat. Az utas így pontosabb információt kaphat arról, hogy az adott busz hol jár, mikor érkezik meg, illetve ha esetleg újra kell terveznie az utazását, ezt azonnal megteheti az alkalmazás segítségével.

A 2014-ben indított FUTÁR alkalmazásban hamarosan újabb fejlesztések várhatók, többek között a BKK INFO aktuális hírei is megjelennek majd benne, így a forgalmi információkról és a közlekedést ért változásokról is azonnal értesülhetnek az utasok. Elérhetővé válik továbbá a valós idejű újratervezés, a megosztáson alapuló közlekedési eszközöket használók pedig térképen találhatják meg a gyűjtőpontokat.

A megújult táblák tesztidőszaka hétfőn indult, eleinte csak tíz megállóhelyen láthatók a QR-kódok: a Károly körút (Astoria M), a Deák Ferenc tér M három megállójában, a Március 15. tér két megállóhelyén, a Dayka Gábor utca, a Móricz Zsigmond körtér M, valamint a Dráva utca két megállójában. Ha a teszt eredménye sikeres lesz, a BKK további megállókra is kiterjeszti az újítást.  • Hírek
  • Hírek