A héten már ötödször okozott halált a lakástűz

2021.11.18. 11:46

Az ötödik halállal végződött lakástűz következett be csütörtök hajnalban Siklóson – közölte Mukics Dániel tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A héten már több olyan lakástűz is volt Magyarországon, ami tragédiával zárult, mindazok ellenére, hogy a Katasztrófavédelem kiemelten figyelmeztetett az őszi időszak ezen veszélyére.

A katasztrófavédelmi szakember elmondta: a hét negyedik napján már az ötödik halálos lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, amikor csütörtök hajnalban fél három körül jelzés érkezett a szervezethez arról, hogy kigyulladt egy nyolcvan négyzetméteres családi ház Siklóson a Váralja utcában.

Tizenegy tűzoltó három járművel néhány perc alatt a helyszínre vonult, majd három irányból megkezdték az égő épület oltását, ami közben egy holttestet találtak az épület előszobájában. A házban egy nyolc négyzetméteres hálószoba teljes terjedelmében, az előszoba pedig részben égett. A tizenkét négyzetméteren pusztító lángok átterjedtek a födémre és a ház tetejére is, ami beszakadt.

A lánglovagok egy órán át küzdöttek a tűzzel, mire sikerült megfékezni. Az épületből egy gázpalackot is kihoztak, megelőzve a robbanást. Az épületben ketten laktak, a másik lakó nem sérült meg, ám a ház lakhatatlanná vált.

A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Ez már az ötödik tragédiával végződő tűzeset a héten. Hétfő délelőtt Érsekvadkertre riasztották a tűzoltókat, ahol egy parasztházban történt halálos tűzeset. Szerdán három halálos épülettűz is volt: Dobozon egy ház melléképületében, Rákóczifalván egy hálószobában, Kunhegyesen pedig egy ház előszobájában találtak holttestet a tűzoltók.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport