Egy hét alatt nyolc halálos épülettűz volt idehaza

2021.11.21. 19:42

Vasárnap délután negyed kettő körül jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház a Bács-Kiskun megyei Madarason.

A százhúsz négyzetméteres családi ház tíz négyzetméteres nappalijában a kályha melletti asztal, székek és az ablak kapott lángra. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A szomszédok a kiérkezésük előtt kihozták az épületből az ott tartózkodó embert és a tüzet is eloltották, közölte lapunkhoz eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szomszédok gyors segítsége ellenére a kimentett idős ember a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó födémet eloltották, majd kiszellőztették a házat. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A héten ez volt a nyolcadik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkerten, szerdán Dobozon, Rákóczifalván és Kunhegyesen, csütörtökön Siklóson, pénteken Szigetszentmiklóson, vasárnap hajnalban pedig Ráckevén volt halálos tűz.