18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Börtön vár a diákjait szexuálisan zaklató igazgatóhelyettesre

2021.11.24. 21:28

A Fővárosi Ítélőtábla mint harmadfokú bíróság helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék másodfokú ítéletét, így jogerőre emelkedett négy év és három hónapos börtönbüntetése annak az igazgatónak, aki éveken keresztül molesztálta több diákját is – számolt be róla a Fővárosi Ítélőtábla. 

Az Index hírt adott arról a pedagógusról, aki ellen Fővárosi Törvényszék másodfokon, ez év január 20-án helybenhagyta az első fokon kiszabott négy év, három hónap börtönbüntetést és öt év közügyektől eltiltást, miután a budapesti iskola igazgatóhelyettese szexuálisan közeledett több, a felügyelete alatt álló diákjához, ám az ítélet még nem volt jogerős.

A mai közlemény szerint a budapesti harmadfokú bíróságnak megfelelő ítélőtábla megerősítette a törvényszék ítéletét, illetve a vádlott és védője által előterjesztett fellebbezéseket elutasította. A korábbi intézményvezető-helyettes 2012 júniusa és 2017 januárja között a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki. Tekintélyét felhasználva törekedett rá, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik. 

Az ítélet szerint a több éves börtön letöltése után soha többé nem dolgozhat tanárként a férfi, azaz semmilyen olyan munkakörben, amelyben 18. életévét be nem töltött személyek neveléséhez, felügyeletéhez, gondozásához és gyógykezeléséhez kapcsolódik. 

Ha ön jogellenes, vagy kiskorúakra káros online tartalommal találkozik, olvassa el a témáról szóló cikkünket és használja a cikk végén található bejelentő felületet!

Vészhelyzetben hívja a 112-es számon a Segélyhívót!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101 telefonszámon.

(via Fővárosi Ítélőtábla)