Sarkad irányába hosszabbíthatják meg az M44-est

2021.11.24. 18:38

Előzetes döntés-előkészítő tanulmány készül az M44-es gyorsforgalmi út sarkadi térség irányába történő meghosszabbításáról és a tervezett romániai gyorsforgalmi úttal történő összeköttetéséről – tájékoztatta a Békés Megyei Önkormányzat szerdán közleményben az MTI-t.

Mint írják, Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke fogadta szerdán Békéscsabán Thoroczkay Zsoltot, az Innovációs és Technológiai Minisztérium főosztályvezetőjét és Antoni Zsoltot, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetőjét, valamint Cserkúti Andrást, a Magyar Közút Zrt. Békés megyei igazgatóját, Nagy Ferencet, Békéscsaba alpolgármesterét, Povázsai Pált, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektiroda-vezetőjét, valamint a Békés Megyei Kormányhivatal képviselőit. A tanácskozáson megvizsgálták annak lehetőségét, hogy az M44 meghosszabbításával hogyan lehetne Magyarországot és Békés megyét összekapcsolni a tervezett partiumi gyorsforgalmi úttal.

Herczeg Tamás, Békés megye 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője egy szerdai békéscsabai városházi rendezvényen arról beszélt, hogy a magyar kormányzati szándék az, hogy „az M44-es gyorsforgalmi út ne álljon meg Békéscsabánál, hanem haladjon tovább a Partium felé”.

Szintén szerdán adták át Békéscsaba határában az 5,2 kilométeres, nettó ötmilliárd forintból, zöldmezős beruházásként megvalósított úgynevezett Fürjesi utat, amelynek kivitelezése az M44-es gyorsforgalmi úthoz kapcsolódott.

(via MTI)