19 forintért kapnak ételt az egészségügyi dolgozók Veszprémben

2021.11.25. 08:09 Módosítva: 2021.11.25. 08:46

Pusztán 19 forintért kaphatnak egy adag levest egy veszprémi vendéglőben az egészségügyi dolgozók, akiknek ezzel a gesztussal szeretné megköszönni az étterem tulajdonosa a koronavírus-járványban végzett megfeszített munkáját, illetve az ebből származó bevételből a városi kórház gyermekosztályának vásárol majd játékokat – adta hírül az ATV Híradó. 

Alig egy hete nyitott a veszprémi kórház közelében az a leves- és tésztabár, ahol az egészségügyben dolgozók most jelképes áron, mindössze 19 forintért kaphatnak egy adag levest. Az étterem tulajdonosa kifejtette, hogy azt a megfeszített munkát szeretné így megköszönni, amit a kórházakban vagy az oltópontokon dolgozók végeznek.

Arra gondoltunk, hogy jól jönne nekik egy meleg leves az ebédszünetükben, és mivel közel van a kórház, így gyakorlatilag akár át is tudnak jönni hozzánk. A levesnek nagyon régóta jótékony hatása van, amit az emberek felismertek már többször

– mondta Varga László, a vendéglátóhely tulajdonosa.

A „levesakció” híre még nem terjedt el igazán, de a tulajdonos december 15-ig biztosan a jelképes összegért kínálja a leveseit. Az egészségügyi dolgozók, ha bármilyen irattal, belépőkártyával igazolják a munkakörüket, jogosultak a 19 forintos levesre. A tulajdonos azt is elárulta, hogy a kedvezményes levesekből befolyó pénzből a kórház gyermekosztályának vásárolnak majd játékokat.