Kormánybiztos: sikeres volt a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó

2021.12.05. 16:41

A fenntarthatósági expó elérte legfontosabb célkitűzését, hiszen cselekvésre ösztönöz, a visszajelzések szerint ugyanis a látogatók nagy része a kiállítás hatására másként fogja szervezni mindennapjait. Ezt Joó István, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó lebonyolításáért felelős kormánybiztos mondta. Hozzáfűzte: a megkérdezett látogatók, köztük számos iskolás arról számolt be, az expón látottak után ők is tenni akarnak a környezet védelméért, tudósított a távirati iroda.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára megjegyezte: több mint száz országból érkeztek résztvevők a világtalálkozóra, tíz tudományos panelbeszélgetést, szakmai tanácskozást rendeztek meg. A témák között szerepelt a fenntarthatóság területeinek elemzése, a kihívások feltérképezése, illetve Közép-Európa technológiai, innovációs válaszainak, megoldásainak bemutatása. Kitért arra is, hogy a Planet Budapest 2021 egyben a régió legnagyobb környezetipari rendezvénye is volt.

Az expo szakkiállításán a visegrádi országok 183 kiállítója ismertette innovációit az agrárgazdaságtól a vízgazdálkodáson át az energetikáig.

Arról is beszélt, mivel többen jelezték, hogy az expó hiánypótló rendezvény, szeretnék, ha valamilyen formában a továbbiakban is elérhető lenne, és gondolkodnak azon, milyen módon lehetne egy állandó kiállítást vagy a gyerekek számára egy állandó kalandparkot létrehozni.  • Hírek
  • Hírek