Márki-Zay Pétert baleset érte, meg kellett műteni

PAP 5689
2021.12.19. 12:07 Módosítva: 2021.12.19. 19:03
Sürgősségi műtéten esett át az ellenzék miniszterelnökjelöltje, Márki-Zay Péter ezért lemondta összes programját.

„Márki-Zay Péter miniszterelnökjelölt mai Mikulás-gyáras látogatását programjában bekövetkezett váratlan változás miatt törölni kényszerültünk” – ezt a közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe délelőtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom sajtóosztálya.

Később egy másik közleményben azt közölték a politikus közösségi oldalán megjelentekre hivatkozva, megműtötték vasárnap Márki-Zay Pétert, a beavatkozás jól sikerült, jelenleg kórházban van.  

„A szombati napot az egységes ellenzék jelöltjeinek felkészülésével töltötték, „de az este a családé volt, a gyerekeimmel az egyik budapesti strandfürdőben találkoztunk, együtt játszottunk, amikor baleset ért” – írta a Facebookon Márki-Zay.

Állapotáról azt közölte a közösségi oldalán, „a hamar elvégzett orvosi vizsgálat a bal kezem egyik csontjának olyan jellegű törését állapította meg, amit operálni kellett. A műtét vasárnap reggel megtörtént, a sebész elmondása szerint rendben ment. Remélem, minél hamarabb hazaengednek Hódmezővásárhelyre" – teszik hozzá.

Az alkaromat január végéig kell rögzíteni, azaz az ünnepek alatt és után egy darabig marad a gipsz

Élőben a kórházi ágyról

A miniszterelnök-jelölt vasárnap este 6 óra körül újabb bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán, amelyben azt írja: tegnap esti balesete, illetve a ma reggeli sikeres műtét után szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akiktől a rengeteg segítséget kapta.

Budapesten vagyok még mindig a kórházban, elnézést, hogy a mai élő videó az csak ennyire sikerült. A kezemben egy csontot, pontosabban kettőt eltörtem tegnap, amikor a hivatalos program után a gyerekekkel sikerült elmennünk egy csúszdaparkba kikapcsolódni. Sajnos elcsúsztam, a bal kezemre estem. Műteni kellett, gazdagodtam egy beépített titánium lemezzel – Rákay Philip remek videót fog készíteni arról, hogy micsoda robotzsaru, terminátor lettem ezáltal. Hamarosan hazaengednek, folytatódik a kampány, remélem, hogy már ezen a héten

– mondta Márki-Zay Péter videójában, később pedig köszönetet mondott a helyszínre érkező mentősöknek, a kórház teljes személyzetének, illetve azoknak az aktivistáknak, akik advent utolsó vasárnapján is gyűjtötték a támogató aláírásokat. 

Nos, elnézést kérek, egy nagyon fontos információt kihagytam: a köszönetnyilvánítást. Mind a kórház dolgozóinak, mind a mentősöknek nagyon nagy hálával tartozom, köszönöm szépen mindazt, amit megtettek. Köszönöm annak a sok-sok embernek, aki a felgyógyulásom, jobbulásomért kedves gondolatokat küldött. Politikus társaim is nagyon sok üzenetet küldtek, baloldali, jobboldali emberek, de egyetlen fideszes sem – valószínűleg még. Én egyébként megszoktam tenni, hogy fideszes polgármestereket is köszöntök, ha az ő városukban járok, természetesen az egészségükért akár egy fohászt is elmondok; azt gondolom, hogy ez a magyar politikai kultúrának része kell, hogy legyen – remélem, hogy az is lesz. Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára is küldtek egy sms-t például, tehát itt az ellenzéken belüli egység tökéletes, azt remélem, hogy a hazát is egyesíteni fogjuk, és szeretetben, békességben fogunk együtt élni, legkésőbb április után, miután a tolvajokat leváltjuk. Még egyszer mindenkinek hálásan köszönöm

– fogalmazott az ellenzéki miniszterelnök-jelölt a kórházi ágyáról.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)