„Adj piát!” – követelte a részeg bokszoló, aki öt embert bántalmazott egy szórakozóhelyen

2021.12.20. 11:51

Életveszélyes sérülést okozott egy részeg ökölvívó, aki nőket és férfiakat is bántalmazott, mert nem akarták őt ittas állapotban kiszolgálni. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség beszámol róla, hogy 2020 elején ittas állapota miatt nem akartak egy férfit kiszolgálni Sopron egyik szórakozóhelyén, aki ezért üvöltve követelte a felszolgálótól, hogy „Adj piát!”, majd a hölgy feje mellett bedobott egy poharat a pultba, ami megrongálta a kávégépet, és darabokra tört.  

Ezután szabadult csak el igazán a pokol: előbb megpofozta a másik pultos hölgyet, lefejelte a tulajdonos barátját, fellökte a DJ-t, megpofozta a saját barátját, és egyetlen ökölütéssel életveszélyes sérülést okozott a tulajdonosnak. A házigazda a kapott ütéstől hátraesett, és nyakszirtcsonttörést szenvedett el agyzúzódással. Emellett a megtámadott személynél maradandó fogyatékossággal jellemezhető állapot is kialakult, mivel megszűnt a szagérzékelése. 

A sportoló a bűncselekmény elkövetését elismerte, és ittas állapotával magyarázta. Tettéért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.