Orbán Viktor: Lakossági kamatstopot vezetünk be

image 6483441
2021.12.22. 14:33
Az október végi szinten rögzítik a jelzálogalapú hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és fél évig lesz érvényben.

„Szerda, kormányülés. Ismét hoztunk fontos döntéseket. A legfontosabb kérdés ma az áremelkedés, az infláció kérdése volt. Egész Európa szenved, mert nőnek az energiaárak” – mondta Orbán Viktor Facebook-oldalára feltöltött videójában.

A miniszterelnök kiemelte: Magyarország védekezik, védi a családokat. Mint mondta, emelik a minimálbért, a nyugdíjakat, fenntartják a rezsicsökkentés politikáját, és rögzített árat vezettek be az üzemanyagok esetében is. 

De az infláció más területeket is érint, például a korábban felvett hitelek kamatait, ezért új védelmi vonalat kell megnyitnunk. Pontosan fogom mondani: lakossági kamatstopot vezetünk be, október végi szinten rögzítjük a jelzálogalapú hitelek kamatait. Az intézkedés január elején lép hatályba, és az első félév végéig tart. És ez azt jelenti, hogy a februári törlesztőrészlet már alacsonyabb lesz, mint a korábbiak voltak. Mert Magyarországnak előre kell mennie, és nem hátra 

– jelentette be a miniszterelnök.

(Borítókép: Orbán Viktor 2021. december 21-én. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)  • Bérelnék
  • Bankszámla