Kábellopás miatt késnek a vonatok

2022.01.06. 10:50

Kábellopás miatt műszaki hiba keletkezett 8 óra 45 perckor a Keleti pályaudvarra bevezető vonalszakaszon, ami késéseket okoz, minden második S60-as és S80-as vonat rövidebb útvonalon közlekedik – adta hírül a Mávinform. 

A vasúttársaság posztjában tudatja, hogy a helyreállítás várhatóan kora délutánig eltart, addig biztos, hogy fennakadások lesznek a hatvani és az újszász–szolnoki vonalon.

A hatvani vonal változásai:

  • A Gödöllőről minden óra 15 perckor Budapestre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek.
  • A Keleti pályaudvarról minden óra 5 perckor Gödöllőre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőtől közlekednek, utasaik a Keleti pályaudvarról egész órakor Egerbe induló Agria InterRégiókkal utazhatnak Kőbánya felsőig, az InterRégiók a Keleti pályaudvarról öt perccel később indulnak.

A Gödöllőről minden óra 45 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 35 perckor induló S80-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

Újszász–szolnoki vonal:

  • A Sülysápról minden óra 24 perckor Budapestre induló S60-as vonatok csak Rákosig közlekednek.
  • A Keleti pályaudvarról minden óra 20 perckor Sülysápra induló S60-as vonatok csak Rákostól közlekednek, utasaik a Keleti pályaudvarról minden óra 15 perckor Szolnokra induló Z60-as vonattal utazhatnak Rákosig, a Z60-as vonatok a Keleti pályaudvarról öt perccel később indulnak, Kőbánya felsőn is megállnak.

Jó hír, hogy a Sülysápról minden óra 54 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 50 perckor induló S60-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak, azonban a Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lassabban közlekedhetnek a vonatok, így más járatoknál is öt-tíz perccel hosszabb menetidő előfordulhat.