Többórás várakozás a röszkei és a csanádpalotai határátkelőkön

2022.01.08. 08:44 Módosítva: 2022.01.08. 08:46

Az ünnepekről visszatérő vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek belépő oldalán szombaton délelőtt – közölte a rendőrség a honlapján.

A személygépkocsival Szerbia felől érkezőknek három, az autóbusszal utazóknak két órát kell várakozniuk a röszkei autópálya-átkelőnél. Intenzív a forgalom az ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol kétórás várakozásra számíthatnak a személygépkocsival Magyarországra tartók.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a röszkei közúti átkelőt, amely szombaton és vasárnap csak belépésre használható, valamint a tiszaszigeti és a kübekházi határátkelőhelyet. Az átkelők 7-től 19 óráig fogadják az utasokat.

A Romániából személygépkocsival érkezőknek kettő, az autóbusszal utazóknak egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-átkelőnél. Szintén kétórás a várakozás a személyforgalomban a nagylaki közúti határátkelőhelyen.

Ezen a határszakaszon Kiszombor felé lehet kerülni, a közúti határátkelőhely 24 órában üzemel.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán ( www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.  • Tippek
  • Bankszámla