Rátámadtak az ügyeletes orvosra, de pórul jártak

2022.01.10. 08:12

Amikor az életét mások gyógyítására tette fel Lestár Ferenc, valószínűleg nem számított arra, hogy verekednie kell majd rendelési időben, de ez a hétvégén mégis megtörtént vele. A doktor elmondása szerint január 7-én éjjel kereste egy házaspár telefonon, mert azt szerették volna, hogy másnap gyógyszerfelírással állítsa be a feleség vérnyomását – olvasható a Borsonline oldalán.

Az orvos tudatta, hogy ez egy többalkalmas eljárás, és az ügyeleti időben nem lehet végrehajtani. Ám ez nem győzte meg a párt, hiszen a férj szombat reggel ismét jelentkezett előbb telefonon, majd személyesen. 

 A házaspár nőtagja először elkezdte gyalázni a rendszert, mondván, az orvosok mind gyáva férgek, mert félnek a Covidtól, ráadásul azt hisszük, hogy nekünk mindent szabad, én pedig vele szemben megsértettem az orvosi eskümet. Megkértem, hogy a súlyos állítását támassza alá, mire közölte, hogy megtagadtam tőle az ellátást. Ezután hirtelen kitalálta, hogy nem is a vérnyomásával van baj, mert ő éppen köhög. Azt gondolta, hogy ettől megijedek a koronavírus miatt, de én nem szoktam megijedni. Megjegyeztem, hogy csak annyi megaláztatást kívánok neki az életben, amennyi engem szokott érni a rendelőben. Ezt a mondatot sértésnek vette és elkezdett ordítani, miközben a férje még csak csendben ült. Kértem, hogy fejezze be a hangoskodást, de a nő csak annál jobban ordibált. Amikor megindult felém, én is felálltam, majd a nő nekilökött a szekrénynek. Persze védekeztem, és a támadót ellöktem magamtól

– emlékezett vissza a Borsnak a történtekre a megtámadott orvos, aki arról is beszélt, hogy miután kivédte a nő támadását, a férj felállt, majd nekiesett, és ütések egész sorozatát mérte a fejére. A gyógyító saját bevallása szerint gyorsan felmérte a helyzetet és tudta, hogy csak akkor kerülhet ki a lehetőségekhez képest ép bőrrel a túlerőből, ha valamilyen módon az előnyére fordítja a kialakult helyzetet. 

Dulakodás alakult ki, és visszaütöttem. A férfival szemtől szemben bokszoltam, a bútorok pedig átrendeződtek. A nő kihasználta, hogy a figyelmemet a férje lefoglalja, és elkezdett hátulról rugdosni. Áttörtem rajtuk, kiszaladtam a nyílt térbe, hogy legalább legyenek szemtanúk. Ők jöttek utánam, de én becsuktam az épület ajtaját. Próbálták kinyomni, de nem tudták, mert erősebb voltam a férfinél. Egyikük ekkor berúgta az üveget. Arrébb álltam, mire a férfi ismét követett, majd újra megsorozta a fejemet. Persze megint visszaadtam. Újabb szájkarate alakult ki, és közölték, hogy ők ketten vannak és majd hamis tanúzással rám verik az ügyet, és egyébként is szólnak a fiaiknak, akik majd agyonvernek engem 

– idézte fel a történteket Lestár Ferenc, aki elmesélte, hogy mindezek után a férfi a földre vitte, de ebből is előnnyel került ki és támadója fejére ráfogott, majd azt hozzáverte egy autóhoz.

A rendőröket egy beteg hívta ki, aki eredetileg az ügyeletet kereste, ám a doktor közölte vele, hogy éppen ökölharcot vív, így most nem tud beszélni. A támadó férjet végül koponyasérüléssel vitték el a mentők. A doktor elmondta azt is, hogy  sajnos nem az első eset volt, hogy munka közben rátámadtak és felkészült arra is, hogy ki is rúghatják a történtek miatt.