A szibériai hideg után valami egészen más jön

D  KB20170111002
2022.01.13. 06:36 Módosítva: 2022.01.13. 06:37

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre vonatkozó előrejelzése szerint szakadozott lesz a felhőzet az ország felett, de általában többórás napsütésre lehet számítani, egyedül az északkeleti tájakon lehet erősen felhős vagy borult az ég. Arrafelé késő délutántól, estétől hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

Északnyugaton az északnyugati, míg a Tiszántúlon a délnyugati szelet kísérhetik élénk, olykor erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de a Tiszántúl kevésbé szeles, hófödte tájain ennél akár több fokkal alacsonyabb, míg Sopron környékén magasabb értékek is előfordulhatnak. 

Késő este –5 és + 2 fok között alakul a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat nem adott ki reggel veszélyjelzést extrémebb időjárási viszonyok miatt az országra, kizárólag szöveges figyelmeztetés van érvényben a havazás miatt, Szabolcs megyére vonatkozóan.

Fejfájós csütörtök

Az orvosmeteorológiáról már az Időkép ír. A hideg idő miatt felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. Napközben enyhülés kezdődik, emiatt a melegedésre fokozottan érzékenyeknél vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, migrén alakulhat ki, a szelesebb tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot, erős fejfájást tapasztalhatnak. 

(Borítókép: Kallos Bea / MTI)  • Tippek
  • Hitelkártya