Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Két kórházban sem látták el a törött combú kisbabát

B  ZA20210414009
2022.01.14. 09:13

Hihetetlen tortúrát jártak végig annak a kisbabának a szülei, akit két kórházban sem akartak ellátni. A baba a röntgengépig sem jutott el.

Az apa elmondása alapján csak másfél méterre voltak a feleségével a gyerekektől, amikor a hétéves lánya és a tíz hónapos fia kétségbeesetten sírni kezdtek. Az idősebb gyerek zokogva mondta el szüleinek, hogy elvesztette az egyensúlyát és ráesett kistestvérére. 

Az eset tavaly december 12-én történt a Pest megyei Valkón élő Galsa Péter családjában. A család azonnal mentőt hívott és az esetkocsival együtt egy gyermekorvos is kijött hozzájuk.

A kisfiút az édesanyával együtt bevitték a János Kórházba, azonban egy kis idő múlva a felesége azzal hívta, hogy induljon értük, mert nem fogadják őket a kórházban és a síró babával egy sötét folyosón várakozik.

Azonnal ébresztettem a gyerekeket, majd indultunk a kórházhoz. Nem találtuk a 19-es épületet, a főportán pedig csak elém tettek egy térképet azzal, hogy memorizáljam az útvonalat. Hogy két kicsi gyerekkel jöttem a feleségemért és a kicsi fiamért, nem hatotta meg őket

– mondta az apa a Blikk megkeresésére.

Péter miután megtalálta családtagjait, meglepődve hallgatta, hogy nem fektették be őket a kórházba, sőt, röntgent sem készítettek, mert az orvosok szerint nem volt semmi baj.

Másnap reggel a kicsi továbbra sem tudta terhelni a lábát. Galsa Péterék emiatt a járásilag illetékes Bethesda kórházba akartak menni, de innen visszairányították őket a János Kórházba, akik csak azután mondták, hogy vigyék be a gyereket, miután az apa azt mondta, a sajtóhoz fog fordulni.

Ismét többórás várakozás után sem fogadták őket, ezért a családfő felkereste gyermekorvosukat, aki nemsokára a Madarász utcai gyermekkórházba küldte őket, ahol kiderült, a gyermeknek combcsonttörése volt, felette egy repedéssel.

Az apa panaszt tett a János Kórház főigazgatójánál, amire eddig még nem érkezett válasz.

(Borítókép: Bethesda Gyermekkórház. Fotó: Balaton József / MTI)  • Vennék
  • Hírek