Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Balatonalmádiban lebontják a Kuckót

2022.01.28. 12:43
A központi elhelyezkedésű vendéglő helyén társasház épül. A környékbeli lakosok háborognak.

Balatonalmádiban nagy felháborodást váltott ki, hogy a Balaton-parti üdülőváros központi terén, a nyaralók és az almádi lakosok körében is közkedvelt szökőkút szomszédságában lebontásra ítélték az egykor szebb napokat látott kultikus Kuckó éttermet, a helyén pedig egy 16 lakásos társasház építését tervezik – tette közzé a hírt a Balaton Televízió.

Az egyik legnagyobb közösségi oldalon, a Balatonalmádi Közügyek elnevezésű csoportban a helyi képviselő-testület egyik tagja, Dér András fényképekkel mutatja be az épület jelenlegi állapotát, majd így fogalmaz:

Egy vendéglátóegységgel kevesebb, 16 lakásos épülettel több.
Dér András azt is hozzáteszi, hogy át kell vizsgálni a jelenleg még hatályban lévő liberális Helyi Építési Szabályzatot.

A kommentelők többsége meg van rökönyödve. Mi sem jellemzi jobban a lelkiállapotukat, mint a következő bejegyzés:

Épeszű ember ilyet nem talál ki, kivéve, ha rendkívül kecsegtető haszonnal járó üzletről van szó.

Mások pedig „ébresztőt fújnak”, és azt követelik, hogy ilyen ügyben tartsanak népszavazást.

Dér András balatonalmádi képviselő azt ígéri, hogy nem fog támogatni olyan egyéni övezeti átsorolási kérelmet, ami a város érdekeivel ellentétes.

Talán még nem késő

– fogalmaz.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek