Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Ez az uszoda viselheti Benedek Tibor nevét

2022.01.28. 06:19 Módosítva: 2022.01.28. 06:26

Budakeszin 2021 februárja óta épül tanuszoda, a csütörtöki helyi képviselő-testületi ülésen pedig a testület tagjai javaslatot tehettek, hogy mi legyen az uszoda neve. Ekkor több javaslat is érkezett, és egyértelműen Szemző Áron, Budakeszi önkormányzat momentumos képviselőjének ötletét támogatták a legtöbben a testületi ülésen, miszerint a 2020-ban tragikusan elhunyt vízilabdázóról, Benedek Tiborról legyen elnevezve a sportlétesítmény

írja hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a Pest Megyei Közgyűlés Momentum-frakciójának vezetője, egyben Budakeszi város képviselője.

Szemző Áron a javaslatot azzal indokolta, hogy Benedek Tibor olyan sportoló volt, akire az egész nemzet büszke lehet, példaképként tekinthet, ráadásul nem viseli a nevét semmilyen uszoda Magyarországon. Ezzel tisztelegnénk emberi nagysága és sportolói teljesítménye előtt.

Végül úgy döntött a képviselő-testület, hogy három névadási javaslatot fognak a beruházás megvalósítója felé tolmácsolni, köztük azt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok nevét viselhesse a frissen épült budakeszi tanuszoda.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek