Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Kásler Miklós: Újabb gyógyszerek kaptak tb-támogatást

DBZOL20220125003
2022.01.28. 13:18
Évek óta sok gyógyszer kap újonnan társadalombiztosítási támogatást. Tavaly húsz betegségcsoport esetében 31 orvosság befogadásáról született döntés – közölte az emberi erőforrások minisztere.

A készítmények között egyaránt van daganatos betegségekre, vérzékenységre, szívelégtelenségre, Parkinson-kórra, sclerosis multiplexre, ízületi gyulladásos megbetegedésekre és asztmára adható gyógyszer.

Kásler Miklós elmondta, hogy

a medicinák egy részéhez a betegek szakorvosi rendelvényre, a gyógyszertárakban juthatnak hozzá, és a készítmények már január elseje óta elérhetők.

A kórházban adható, korábban már támogatott, de most új betegségekre alkalmazható gyógyszerek februártól lesznek hozzáférhetők, míg a teljesen új hatóanyagot tartalmazó készítményeket áprilistól kaphatják az érintettek kórházi körülmények között.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott háttéranyag szerint 2018-ban 29, 2019-ben 26 új készítmény kapott tb-támogatást, míg 2020-tól az egy év alatti gyerekeknek adandó K-vitamin kapott kiemelt támogatást, aminek köszönhetően a szülőknek mindössze a háromszáz forintos dobozdíjat kell megfizetniük.

A tájékoztató tanúsága szerint 2020-tól minden, gyermeket vállalni kívánó párnak térítésmentes a meddőségi kivizsgálás, az ehhez kapcsolódó ellátás, valamint a meddőség kezeléséhez szükséges gyógyszer.

(via MTI)

(Borítókép: Kásler Miklós. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek