Durvát meccseltek egymással a kamionok az M3-ason

2022.01.29. 15:40

Az ominózus májusi kamionpárbaj után ismét két sofőr dulakodását filmezték le, a teherszállító járművek ezúttal az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójánál feszültek egymásnak. Az esetről készült felvételt a bpiautosok.hu tette közzé. 

A videón jól látható, hogy az egyik kamion a másik előzésébe kezd, ami alapból szabálytalan, hiszen előzési tilalom van érvényben. Azonban amikor a piros ponyvás járművet már éppen lehagyná a másik, úgy dönt a külső sávban lévő teherautó vezetője, hogy ezt nem hagyja, és a gázba tapos. Innen pörögnek fel az események, hiszen a belső sávban lévő kamionos vélhetően szándékosan ráhúzza a kormányt kollégájára, aki csak úgy tudja elkerülni az előzést, hogy a leállósávba manőverezi járművét.

Mindezek után a belső sávban haladó jármű feltehetőleg letesz az előzési szándékáról, illetve a külső sávban lévő kamion újra látványosan növeli a sebességét, és jobbról megelőzi, sőt veszélyesen bevág sofőrtársa elé, mintha igyekezne a „kölcsönt visszaadni”. Akárcsak a tavaly májusi esetnél, itt is elmondható, hogy a tömegbaleset veszélye végig megvolt, és a két sofőr vitája akár sokak sérülését és halálát is eredményezhette volna. 

(via Bpiautosok.hu)

Kapcsolódó

Videó: vérfagyasztó kamionpárbaj az M7-esen

Nem sokon múlott, hogy az előző kamion pótkocsijával lesodorja a másik sofőr fülkéjét.