Itt komoly a helyzet, már dupla riasztás van érvényben

DEBRE20210125003
2022.02.07. 14:55
A viharos, akár 80 kilométer/órás sebességű szél mellett veszélyforrást jelenthet a villámlás és a jégeső is, amire elsősorban az északkeleti térségben kell számítani.

Délután északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, legfeljebb helyenként fordulhat elő zápor, hózápor, havaseső-zápor – tájékoztat róla az Országos Meteorológiai Szolgálat. Néhol az ég is megdörrenhet.

A keleti tájakon maradhat legtovább borult az ég, ott csak estefelé szakadozik a felhőzet. A nagy területen erős északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén viharos lökések kísérik. Délután 5, 10 °C fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére –2 és +5 °C fok közé hűl le a levegő. 

Hétfő délutáni időjárás-előrejelzés
Hétfő délutáni időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / MET.hu

Többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, az északi megyékben lehet időnként több a felhő. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a Duna–Tisza közén továbbra is erős lökések kísérik, éjszaka csak kevés helyen lehetnek viharos széllökések. Északkeleten ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kedd hajnalban –6 és +4 Celsius-fok között alakul, a szélcsendesebb északkeleti tájakon várható fagy. 

Aznap délután és este is a hidegfronti tünetek lesznek túlsúlyban. Fejfájást és a görcsös panaszok fokozódását tapasztalhatják a legtöbben, de a vérnyomás-ingadozás és a szédülés is nagyon gyakori tünet lehet – tudható meg az Időkép orvosmeteorológiai előrejelzéséből. 

Hétfő esti időjárás-előrejelzés
Hétfő esti időjárás-előrejelzés
Fotó: OMSZ / MET.hu

(via Országos Meteorológiai Szolgálat, Időkép)

(Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI)