Nő a fogyasztás a kistelepüléseken

2022.02.11. 08:45
Az árstoppal illetett alapélelmiszereket nem halmozzák fel a vásárlók és a beszállítók is folyamatosan, időre teljesítik a megrendeléseket. Nem történik fennakadás az alapellátásban.

Nem fenyegeti az ország gazdaságát az az állapot, amit a koronavírus-járvány elején, rövid ideig tapasztalhattunk. A polgárok nem vásárolnak fel gyors tempóban minden alapellátási árucikket, a szállítmányok pedig nem akadnak el folyamatosan, így nem alakul ki jelentős hiány az alapellátást képező árucikkek terén – jelentette az MTI.

Noha komoly a veszteség, amelyet az októberi árak rögzítésével a kereskedőknek el kell viselniük, szó sincs arról, hogy megrázná a piacot a vásárlóknak kedvező inflációfékező intézkedés. A Coop-csoportnál nincs olyan vállalkozás, amelyik térdre kényszerülne. A boltosok mindenütt alkalmazkodnak az árstophoz. Termékenként eltérően, tíz-harminc százalékkal adunk minden, az intézkedésben érintett árucikket. Az árkülönbségekből adódó veszteséget várhatóan fedezni fogja az év során növekvő értékesítési forgalom, a napokban érkező, egyszeri állami juttatás, valamint többletjövedelmek is bizonyosan megjelennek a boltok pénztáraiban, nemcsak februárban, hanem az elkövetkezendő hónapokban is.

– jelentette ki az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke a Magyar Nemzetnek pénteken.

Idén látványosan javul a vidéki Magyarország kistelepülésein működő élelmiszerüzletek ellátási színvonala. A Magyar Faluprogram keretében korábban nem látott mértékű, ezerötszáz települést érintő boltfejlesztés kezdődött.