Müller Cecília fontos bejelentést tett, változások jönnek

2022.02.11. 13:16

Megújul a koronavírusról szóló tájékoztatók rendszere; az eddigi, a vírussal kapcsolatos zöldszámokat péntektől a 1812-es hívószám váltja fel, ezenkívül weboldal és e-mail is az érdeklődők rendelkezésére áll – mondta az országos tiszti főorvos az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti híradójában.

Müller Cecília elmondta: az új, ingyenesen hívható Egészségvonal telefonszámán a koronavírus-információk mellett népegészségügyi, az egészségvédelemmel kapcsolatos vagy gyógyszerellátás témában is érdeklődhetnek a nap 24 órájában.

A telefon mellett e-mailen és az erre létrehozott weboldalon is hiteles tájékoztatást kapnak az azt felkeresők – emelte ki.

Közölte, az Egészségvonal.gov.hu oldalra látogatók a koronavírus-tájékoztatók mellett széles körű információkat találnak például gyógyszerekről, egészségügyi szolgáltatásokról és szolgáltatókról.

Müller Cecília kiemelte: a cél egy sokkal szélesebb ismeretanyag eljuttatása a lakossághoz, a weboldalon megfelelő forrásból naprakész információk találhatók.

(Korona.gov.hu)