Gyanúsítottként hallgatta ki Tóth Csaba országgyűlési képviselőt a Központi Nyomozó Főügyészség

2022.03.11. 18:12
Korrupciós bűncselekmények miatt nyomoznak a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében.

A Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint korrupciós bűncselekmények miatt nyomoznak a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések ügyében, és emiatt pénteken kutatást, lefoglalást végeztek Tóth Csabát érintően, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A megalapozott gyanú szerint Tóth Csaba a 14. kerület országgyűlési képviselőjeként 2016-ban társával Zuglóban a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett olyan gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartottak igényt. 

A gyanúsított tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozásban a főügyészség az országgyűlési képviselővel együtt eddig négy személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A legfőbb ügyész február 25-én indítványozta Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, amit az Országgyűlés csütörtökön megszavazott.  • Tippek
  • Hitelkártya