Hamarosan Miskolcra ér a vörösiszappal szennyezett Sajó

2022.03.13. 12:13 Módosítva: 2022.03.13. 12:13

Ökológiai katasztrófa zajlik épp a Sajón, írja Orosz Örs Nyitra megyei képviselő, aki vasárnap megosztott közösségi oldalán látható felvételek szerint a  vörösiszappal kevert szennyezett víz  Miskolc felé folyik a Sajóban.

A szlovák képviselő bejegyzése szerint már több mint két hete folyik az alsósajói vasércbánya altárójából vörösiszappal kevert szennyezett víz a folyóba. 

Állítólag a folyó vizének vas szintje jelenleg 2000-szerese a megengedett értéknek, de ami rosszabb, hogy jelentős mennyiségű kén is kerül a vízbe, így az egyébként kristálytiszta folyót teljesen élhetetlenné teszi az állat és rovarvilág számára

– olvasható az oldalon. 

A képviselő értesítette a szlovák és a magyar hatóságokat is, mivel a Sajó Szlovákiából Borsod megyébe, Miskolcra folyik tovább.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.